> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

7 samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven gericht op onder meer welzijn, digitale skills, levensmiddelentechnologie en ondersteuning van kwetsbare jongeren krijgen circa 11 miljoen euro.  De investeringen  komen uit het budget voor het Regionaal Investeringsfonds mbo. De totale investering van bedrijfsleven, onderwijs en overheid komen in deze ronde uit op circa 21,5 miljoen euro. Minister Van Engelshoven is enthousiast over de samenwerkingsverbanden: “Mooi dat bedrijven kiezen om samen met mbo-instellingen te investeren in innovatief beroepsonderwijs in de regio.

23-05-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Waneer?

Datum
31 mei 2018
Aanvang
11.00 uur
Eind
12.00 uur

Tijdens dit webinar zal Euroguidance NL het Nederlandse raamwerk voor LOB presenteren. Het raamwerk is een servicedocument voor loopbaanprofessionals. Het biedt handvaten voor vormgeving en uitvoering van LOB-beleid binnen de scholen.

Hiernaast zal Linda Darbey, Guidance Programme Coordinator NCGE (National Centre for Guidance in Education), hierbij ingaan op de ontwikkelingen van het raamwerk voor loopbaanbegeleiding in Ierland.

16-05-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Volgend jaar zullen de finales van de vakwedstrijden Skills Heroes en Skills Talents plaatsvinden van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart. Opnieuw is RAI Amsterdam de plek waar het driedaagse beroepenevenement zal plaatsvinden. Dit meldt World Skills Netherlands.

16-05-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Mbo-instellingen krijgen de mogelijkheid om samen met werkgevers de aansluiting tussen hun onderwijs en de (regionale) arbeidsmarkt te versterken in het experiment Ruimte voor de regio.

09-05-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen via een speciaal traject een plek in de schildersbedrijfstak vinden. Hein Polinder en Aad Buller vertellen in het OnderhoudNL Magazine over de zogeheten Borisaanpak.

09-05-2018 | Lees meer

Pagina's